Mire jó a só (ha tiszta)?
2016. január 15. írta: Erich

Mire jó a só (ha tiszta)?

Egy durva becslés szerint naponta 3-4gramm sóra van szükséged, ez körülbelül egy jól púpozott teáskanálnyit jelent, azaz minden liter vízhez nagyjából egy negyed teáskanál só, azaz egy dekagramm..
A www.tisztaso.hu oldalról beszerezheto, egyes bioboltokban is árusított só a legjobb választás, mint az asztali só, vagy más tisztának mondott, de az MSZ 11007-2013 szabványszámot nem tartalmazó sók, mert adalékanyagokat is tehetnek a sóhoz, pl. kálium-ferro-cianidot csomósodásgátlás céljából.


De mi mindenre jó valójában a só?
--- A só létfontosságú ahhoz, hogy a sejtek belsejébol elhajtsa a túlzott savasságot, különösképpen az                   agysejtekbol. Ha nem szeretnél Alzheimer-kórban megbetegedni, ne hagyd ki a sót a táplálkozásodból!
--- A víz és a só együtt természetes antioxidánsként hat és kitakarítja a toxikus salakanyagokat a                           szervezetedbol.
--- A só egy eros természetes antihisztamin. Használható az asztma leküzdésére úgy, hogy az ivóvizedbe vagy       a nyelved alá teszed.
--- Hatékony, mint inhaláló szer, minden toxikus melléktermék nélkül. Mielott sót teszel a nyelvedre, igyál meg 1-     2 pohár vizet!
--- A só létfontosságú a veséknek, hogy kitakarítsa a túlzott savasságot, így a savak a vizelettel ürülnek.               Elégséges mennyiségu só nélkül a tested túlságosan elsavasodhat.
--- A só Dr. Batmanghelidj szerint létfontosságú a rák megelozésében és kezelésében. A rákos sejteket ugyanis       az oxigén elpusztítja. Mivel a rákos sejteket az oxigén megsemmisíti, ezért a rák mindig alacsony                       oxigéntartalmú helyeken fejlodik ki. Ha a test jól hidratált és sóval megfeleloen ellátott, megnövekszik a               véráram mennyisége. Így a test minden pontjába eljut az oxigén és az aktivizálja az immunsejteket a vérben,       amik elérik és elpusztítják a rákos sejteket.
--- A víz és só hiánya elnyomja az immunrendszert, azaz a betegség "legyozo" sejtek aktivitását a testben.
--- A só létfontosságú, hogy fenntartsa az izomtónust és erot. A húgyhólyagok kontrollálási képességének               hiánya, azaz a csöpögo vizelet, lehet az alacsony sóbevitel következménye.
--- A só a leghatékonyabb abban, hogy stabilizálja a szabálytalan szívverést. Pont ellentétben azzal a tévhittel,       hogy magas vérnyomást okoz.
--- Valójában létfontosságú a vérnyomás szabályozásában, természetesen a vízzel egyetemben. Az arányok           viszont nagyon fontosak. Alacsony só bevitel sok vízbevitellel kombinálva egyes embereknél valóban növeli a     vérnyomást. Mint másodlagos mellékhatás, akár asztmát is okozhat. A logika egyszeru. Ha vizet iszol, de           nem veszel magadhoz elég sót, a víz nem fog megfeleloen a vérkeringésben maradni, hogy teljesen feltöltse       az összes véreret. Némely esetben ez ájuláshoz vezethet, más esetben az artériák és végül a hörgok                 összeszukülését okozza a tüdoben. Majd ez megemelkedett vérnyomásban jelentkezik és légszomjjal                 komplikálódik.

--- Egy vagy két pohár víz és némi só, (egy kevés a nyelvre) gyorsan és hatékonyan fogja csitítani a túlságosan       vero szívet és hosszú távon csökkenteni fogja a vérnyomást és kezeli a légszomjat is.
--- A só létfontosságú az alvás szabályozásában. Természetes hipnotikum. Ha megiszol egy teljes pohár vizet,       aztán pár csipet sót teszel a nyelvedre és azt ott hagyod, akkor természetes és mély alvásba merülsz.
    Ne tegyél a nyelvedre sót, csak akkor, ha vizet is iszol! Ha surun csak sót használsz, víz nélkül, az                   orrvérzést okozhat.
--- A só létfontosságú a cukorbetegség kezelésben. Segít egyensúlyba hozni a vércukorszintet és csökkenti az        inzulin szükségletet azoknál, akiknek injekciót kell beadniuk vércukorszintjük szabályozása érdekében.
--- Só kell a belekben történo tápanyag felszívódáshoz.
--- A só létfontosságú a tüdo nyálka és váladék lerakódásainak tisztításához, legfoképp asztma és más                   tüdobetegségek esetén.
--- A nyelvre helyezett só megszünteti az állandó száraz köhögést.
--- A só létfontosságú az izomgörcsök elke rüléséhez is.
--- A csontritkulás is lehet só és vízhiány eredménye. A só abszolút létfontosságú, hogy a csontok szerkezetét       stabillá tegye.
--- A só létfontosságú a sepruvénák és a visszér kialakulásának megakadályozásban.
    Sóval a lelki egyensúlyért is
--- A só létfontosságú a hidroelektromos energia generálásában a test minden sejtjében. ---Só állandóan kell az         idegsejtek kommunikációjához és információ feldolgozásához, mialatt az agy dolgozik, tehát fogamzástól a         halálig.
--- A só létfontosságú érzelmi rendellenességek kezeléséhez is. Hogy megelozd a depressziót, vegyél magadhoz     elég sót!
--- A só szerepet játszik a magabiztosság és a pozitív önkép fenntartásában.
--- A só létfontosságú a szexualitás és a libidó fenntartásában.
--- A só egy nagyon fontos anti-stressz elem a test számára.

tiszta_so_csomagolas_20150809.jpg

oldalablaktf185.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eyes.blog.hu/api/trackback/id/tr898276038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2016.01.22. 17:32:09

Már hogy 5 gramm nem 3 dekagramm.
Amit te mondasz az 30 gramm ami 6 napi szükséglet.
www.oeti.hu/?m1id=10&m2id=228
A teáskanál meg kb 5 gramm.
süti beállítások módosítása