Nátrium-Kálium pótlási arány
2019. április 19. írta: Erich

Nátrium-Kálium pótlási arány

TISZTELT HÖLGYEK ÉS URAK!

A nátrium : kálium pótlási arány optimuma infúziónál és étkezésnél is 30 Na : 1 K, ami megfelel az egészséges ember vérszérumában lévő 30Na: 1K aránynak, optimális a magzatot tápláló vérben és a magzatvízben, s az óceán vizében is. Ezért 30Na : 1K az optimális arány a fiziológiás infózúóban is.

Ez azt jelenti, hogy a Ringher oldatos infúzióval lassan, folyamatosan 24 óra alatt 4 liter vízzel 36 gramm konyhasót, de csak 1,2 gramm kálisót juttatnak be vérbe. Ha viszont az egészségügyi minisztérum STOP SÓ programja szerinti 4,7 gramm káliumot, pl. éhgyomora megivott tönkölybúzafulével egyszerre bejuttatnunk, amit a DUNA Televízióban nemrég javasoltak, szívmegállást, vagy végzetes veseleépülés-elkezdődést okoz. Az USA-ban pl. 4 gramm káliummal állítják meg kivégzéskor az elítéltek szívét!


1./ Csak a patikából vásárolt sónál van tiltva a kálisó, a többiben bármilyen arányban lehet, mivel mindig együtt található mindegyik sóbányában és a tengervízben, s Magyarországon kormány szinten is megengedték, hogy a sót árusító élelmiszer boltosok semmibe vehessék a kálisó legkisebb mennyiségét is valamennyi étkezési célú sóban tiltó érvényes szabványt (MSZ-01-10007-82.), és az ÁNTSZ, OÉTI, MTA és bűntársaik azt hazudták, hogy akár az egy óra alatt megivott 133 grammnál kevesebb kálisó (70 grammnál kevesebb kálium) sem lehet mérgező.
2./ 24 óra alatt folyamatosan a vérbe közvetlenül bejuttatott 36 gramm konyhasó sem ártalmas, de a kálisóból ilyen lassan is csak l,2 grammot mernek bejuttatni. a fiziológiás Ringer oldat infúzióval.
3./ Elhallgatják, hogy az éhgyomori vérvétel alapján meghatározott 5 mmol/literes vérszérum-káliumszint előző napi életveszélyes kálium túladagolást is jelezhet. Azt hitetik el, hogy 5 mmol/liter érték az optimális élettani középszint. aki elhiszi, nem veszi észre az életveszélyes mérgezettségét sem.
4./ Semmibe veszik, hogy 0,5 gramm egy felnött 24 órás tényleges káliumpótlás-szükséglete, és arra beszélik rá a "nemkivánatosokat", hogy átlagosan 4,7 gramm káliumot optimális, egy napon belül bármilyen gyorsan, pl. sok tönköly búzafű lé ivással pótolni. Vagy belehal az áldozat, vagy végzetes romlásnak indul a veséje!
5./ Nobel-díjas kutatók által mérésekkel kimutatott betegségekről, amelyeket a túl kevés konyhasót vagy túl sok, túl gyors káliumot evés, vérbe juttatásuk okoz embernél és állatnál, az ellenkezőjének, s más okoknak tulajdonítják, hogy a "nemkivánatosak" ezekre figyelve gyilkolják önmagukat és családjukat.
6./ A nem sportoló és fizikai munkát végző emberek elől titkolják, hogy nekik naponta min. 15-25 gramm konyhasót kell pótolniuk, de ne több, mint 2 gramm káliumot, mert megállhat a szívük, s ha emiatt halnak, az orvosok azt gondosan eltitkolják, hogy az ellenkezőjét hazudó kormány ne legyen köteles a családjuknak kártérítést fizetni. Jó lenne, ha megneveznék magukat a fentieket nem elfogadók, ezeket elködösítő propagandát folytatók is!

 nacl.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eyes.blog.hu/api/trackback/id/tr5014775400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása