Hogyan hat a vércsoport szerinti táplálkozás
2016. január 15. írta: Erich

Hogyan hat a vércsoport szerinti táplálkozás

Ha egy étel nem jó valamelyik vércsoport számára, akkor az azért van, mert az adott étel, ital, lektinje összeragasztja az adott vércsoportnak a vérlemezkékhez kapcsolódó szénhidrátspecifikus alkotóelemeit ( fukóz, d-galaktóz,stb).Dr James D’Adamo és fia Dr Peter D’ Adamo természetgyógyász orvosok és munkatársaik az élelmiszerek minden csoportjánál vizsgálták , hogy azok mennyire összeférhetoek a különbözo vércsoportú vörösvérsejtekkel. A vizsgálatok minden kétséget eloszlatva bebizonyították, hogy nem mindegy, hogy melyik vércsoportú ember mit eszik. Beigazolódott, hogy ugyanazon ételek az egyes vércsoportok vörösvértestjeit kicsapták- orvosi nyelven agglutinálták-, s ezért a jelenségért a növényi és állati eredetu élelmiszerek egy részében található különleges „ragasztóanyagok”, az un. lektinek a felelosek. A lektinek tehát az ételekben található különféle fehérjék, amelyek vérünk minoségét befolyásoló agglutinációs hatással rendelkeznek.

Ezek a lektinek a vörösvérsejtek felületén található, vércsoport-meghatározó, speciális cukoroldatokhoz kapcsolódva, szinte összeragasztják a vörösvérsejteket, elindítva ezzel a szervezet állapotának romlását, gyorsítják az öregedési folyamatokat. Mindezek a cukoroldatok nemcsak a vérben, hanem a szervezetben, más szövetféleségekben is megtalálhatók, s így az adott vércsoportnak nem megfelelo táplálkozás a szerveket közvetlenül is rombolhatja. A 0-ás vércsoportúaknál minden vérlemezkéhez egy fukóz nevu szénhidrát-specifikus alkotóelem tartozik, amely minden vércsopotnál megtalálhazó a vérlemezkék mellett. Az A-soknál még hozzájön egy N-acetil-galaktóz-amin is a fukózhoz. A B vércsoportúaknál a fukóz mellett minden vérlemezkénél ott van a D-galaktóz, az AB-seknél pedig minden vérlemezkénél ott van a fukóz mellett a D-galaktóz is és az N-acetil-galaktóz-amin is. Attól függ, hogy egy étel jó-e az adott vércsoportú embernek, hogy a táplálékokban lévo lektinek hogyan viszonyulnak a vércsoportra jellemzo, minden vérlemezkéhez kapcsolódó szénhidrát-specifikus alkotóelemekhez. Ha hisz valaki ebben, ha nem akkor is muködik ez a lektin és alkotóelem kapcsolat. Ez határozza meg, hogy egy adott táplálék jó, vagy rossz, illetve semleges hatású az adott vércsoport számára. Ha rossz, akkor agglutináció történik, azaz összeragadnak a vérlemezkék. Elég ha csak nyomokban van jelen egy- egy összetett táplálékban a vércsoportra agglutináló tulajdonsággal bíró lektin, már megtörténik az agglutináció. Pl. valamiben tejpor van, vagy tej is van a készített ételféleségben, akkor már a 0-sokra és az A-sokra agglutináló hatással van, azaz rontja a vérkeringést a hajszálerekben.

A vörösvérlemezkék átméroje 9 mikron, a vastagsága 1 mikron. A kapilláris keringés hajszálereinek átméroje 7 mikron, tehát ezen a 7 mikronos átméroju erecskén kell átpréselnie a vérnyomásnak a vörösvérlemezkéket. Ez csak akkor megy könnyen, ha rugalmas az érfal, s ha a lektinek nem ragasztják össze a vérlemezkéket.

A növényi ételek kétszeresen lágyítják az érfalakat, ezért könnyebb az átjutás a hajszálérben. Itt is vigyázni kell, hogy csak olyan növényt ehetünk, ami a vércsoportunknak nem okoz agglutinációt. A növényi olajok 5-szörösen lágyítják az érfalakat és rugalmasítják a vérlemezkéket. Ugyancsak ötszörösen lágyítják a halolajok is, tehát együnk sok, a vércsoportunknak megfelelo halételt. A nem tiszta, adalékanyagokkal teli (KCl, LiCl, alumínium hidroxidok-csomósodásgátlásra használják-) só és az állati zsírok, beleértve a tejben lévo zsiradékot ( különösen a homogénezett tejzsiradékot!!!!)is, 10-szeresen keményítik az érfalat, tehát megnehezül a vörösvérlemezkék átjutása a hajszáléren. Ez a táplálkozás alfája és omegája. Ahol rossz a hajszáleres keringés, ott beteg lesz a testszövet.A rossz keringésu testszövetekben daganatok képzodhetnek, mert rendellenesen muködnek a sejtek. Nem kapnak tápanyag-utánpótlást és nincs elszállítva a salakanyag, amely a sejtanyagcsere során keletkezik. A szívnek a legtökéletesebb a keringése, ezért a szív sohasem lesz rákos! Ha mégis rossz lesz a szív keringése, a szív megbetegszik, megáll, s nincs ideje kifejlodni a daganatoknak. A szívmegállás pedig a halála a testnek. A szívnek azért is jó a keringése, mert mindig mozog! A mozgás tehát a táplálkozáson túlmenoen a másik lényeges körülmény az egészségünk megorzése érdekében. Mindennap, minden izomcsoportot jól át kell mozgatni úgy, hogy beleizzadjunk, s úgy, hogy pulzusunk egy ideig érje el a normál érték kétszeresét. Intenzív keringés, intenzív sejtanyagcsere, intenzív salaktalanítás. A vérünket a szív keringeti, a 2-2, 5 liternyi nyiroknedvet a szervezetünkben az izmok mozgása áramoltatja, mivel nincs külön nyirokszívünk. A nyiroknedvek is salaktalanítanak, ezért lényeges a megfelelo nyirokkeringés az intenzív mozgás révén.

A biokémia eddig is tudta, hogy a vérünk és az elfogyasztott táplálék között kémia reakció zajlik le. Ez a reakció genetikai örökségünktol függ. Meghökkento, de tény, hogy ma a XXI század éveiben is immun- és emésztorendszerünk még mindig azokat a táplálékokat részesíti elonyben, amelyeket a vércsoport szerint oseink fogyasztottak.

A két Dr Adamo és munkatársai valamint a hasonló kutatással foglalkozó bostoni, cambridgei, londoni, oxfordi, new-yorki stb. egyetemeken dolgozó biokémikusok nemcsak azt határozták meg, milyen élelmiszereket nem ajánlatos fogyasztaniuk az egyes vércsoportokhoz tartozó embereknek, hanem azt is, hogy az adott vércsoportnak megfelelo táplálkozás esetében milyen lesz a vitamin- és az ásványi anyag ellátottság, illetve mely táplálék-kiegészíto anyagok, gyógynövények segíthetik a még jobb állapot elérését.

Akik elmélyültebben foglalkoztak a vércsoportokkal, tudhatják, hogy a különbözo vércsoportok különbözo antigéneket tartalmaznak, amely arra a vércsoportra jellemzo. Csak a 0 vércsoportú embereknek nincs a vörösvérsejtjeik felületén egyik típusú antigén sem. Az immunrendszerünk- ha jól muködik- azonnal észreveszi, hogy idegen antigén lépett be a szervezet rendszerébe, ezért elkezd antitesteket termelni az antigén ellen. A vércsoportok antitestei is eltéroek a másik vércsoport antitesteihez képest, ezért lehet csak meghatározott szabályok szerint vért adni a másik embernek. Ennek szabályait dr. Karl Landsteiner osztrák kutatóorvos fedezte fel.

Az antitestek az immunsejtekben eloállított különleges kémiai anyagok, feladatuk az idegen antigén elfogása. Immunrendszerünk sejtjei különbözo antitestet termelnek, mindegyiknek egy adott idegen antigén azonosítása és elfogása a feladata. Ez egy állandó harc az immunrendszer és a betolakodók között, melyek megpróbálják átalakítani antigénjeiket, hogy a szervezet ne ismerje fel oket. Amikor egy antitest összetalálkozik egy, a szervezetre ártalmas antigénnel (vírusok, baktériumok, folyadékok, táplálékok antigénjei), akkor az agglutinációnak nevezett folyamat játszódik le.

A vércsoport antitestek immunrendszerünk legerosebb antitestei, vörösvérsejt agglutináló hatásuk olyan eros, hogy akár szabad szemmel is azonnal észreveheto egy tárgylemezen. A kutatók azt is felismerték, bizonyos ételek agglutinálják az adott vércsoport sejtjeit, míg más vércsoportokét nem, ami azt jelenti, hogy az egyik vércsoport sejtjeire káros étel, a másik vércsoport sejtjei számára jótékony hatású lehet.

Amikor olyan ételt fogyasztunk, amelynek lektinjei összeférhetetlenek a vércsoport antigénünkkel, azaz a vérlemezkékhez kapcsolódó szénhidrát-specifikus alkotóelemekhez, akkor a lektinek célba vesznek egy szervet, (vese, máj, agy, gyomor, belek, izületek stb.) és annak területén elkezdik agglutinálni a vörösvérsejteket. A különbözo lektinek, más- más szervet, vagy szervrendszert vesznek célba, kellemetlen bélpanaszokat, májcirrózist okozhatnak, vagy leállítják a vesén áthaladó vér áramlását stb.

Az idegrendszer a legérzékenyebb a táplálékokban található agglutináló lektinekre. Sok fejfájós embernek csak egyszeruen át kellene térnie a vércsoportnak megfelelo táplálkozásra és megszunnének a kellemetlenségei. Vigyázat! Nem biztos, hogy az idegrendszert támadó agglutináló lektinek okozzák közvetlenül a fejfájást, hanem a bélrendszerre, emésztorendszerre károsan ható agglutináló lektinek is okozhatják, ezért kell odafigyelni arra, hogy mit eszünk. Nem elég csak a vércsoport-specifikustáplálkozást betartani, hanem oda kell figyelni az egyéb táplálkozási szabályokra is.

Ilyen egyéb táplálkozási szabály az, hogy táplálékaink nagy víztartalmúak legyenek - általában mint az emberi test víztartalma (70%) -, ne legyenek agyon sütve, fozve, tartósítva, hanem több mint 50%-ban nyers, hovel nem károsított ételek legyenek. Az is fontos, hogy folyadékot mindig a táplálkozás megkezdése elott vigyük be a szervezetbe, mert hiába táplálkozunk megfeleloen, a táplálkozás után, közben megivott folyadék felhígítja az emésztonedveket és a perisztaltika rosszul emésztetten vagy emésztetlenül, továbbítja a táplálékot a belekbe. Nagyon fontos szabály a nyugodt, kellemes környezetben történo kapkodás mentes étkezés. Eloször mindig a könnyen emésztheto, a gyomorból hamar kiürülo gyümölcsöket, zöldségeket, salátákat fogyasszuk, mert ha ezeket esszük utoljára, akkor a gyomorban nem tudják megelozni, a hosszabb ideig emésztodo ételeket és elkezdenek erjedni, rothadni, már a gyomorban, aminek következtében toxinok és metilalkoholok keletkeznek, melyek akkor is rombolják a szervezetünket, ha vércsoport-specifikusan táplálkozunk. Legtöbb ember emésztorendszere mozgó pálinka-fozohoz hasolít, mert állandó erjedés és alkoholképzodés van a gyomrában, és a beleiben a helytelen ételtársítás és a helytelen táplálkozási sorrend miatt!!!!!

A káros lektinek jelenlétét a szervezetben nemcsak laboratóriumokban lehet bevizsgálni, hanem egy egyszeru vizeletvizsgálattal, az indikan teszttel, amely a bomlási folyamatokat méri. Ha a máj, az emésztorendszer, a belek nem teljesen dolgozzák fel a folyadékot, akkor indoloknak nevezett toxikus melléktermékek keletkeznek. Ha elkerüljük a vércsoportunkra káros lektinfehérjéket tartalmazó, vércsoportunk számára nehezen vagy egyáltalán nem emésztheto ételek fogyasztását, akkor az indikán szintünk alacsonyabb. Ha redszeresen, vagy akár alkalmanként fogyasztunk magas lektintartalmú, vagy számunkra nehezen emésztheto ételeket, akkor az indikán szintünk magas lesz, ami arra utal, hogy sok karcinogén- rákkelto- anyag van a szervezetünkben.

Remélem így már értheto sokak számára, hogy lehet bármilyen táplálkozási szisztémát követni ( vegán, paleolit, makrobiotikus, glutén-diéta, stb), csak ezeknél is be kell tartani a táplálékok és a vércsoportok közötti szabályokat!!!!

Egy rövid videó összefoglalva:

https://www.youtube.com/watch?v=lb6k0favrnM&t=4s

vercsoport_dieta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eyes.blog.hu/api/trackback/id/tr188276102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása