A mellrák és a melltartó közötti kapcsolat.
2015. november 09. írta: Erich

A mellrák és a melltartó közötti kapcsolat.

Sydney Ross Singer és Soma Grismaijer írtak egy könyvet Dressed To Kill címmel

(a mondás angolul azt jelenti, hogy valaki nagyon csinosan felöltözött, szó szerinti fordításban viszont: gyilkossághoz öltözve - a ford.). Több mint 4000 nővel készítettek interjút öt amerikai nagyvárosban, két év leforgása alatt. A nők felét mellrákkal diagnosztizálták.

Ezt találták:

a melltartóban alvó nőknek a 75%-nál alakult ki mellrák
azok közül, akik napi 12 vagy több órát melltartót viseltek, 7-ből 1-nél alakult ki mellrák
azok közül, akik nem hordtak melltartót, 168-ból 1-nél alakult ki mellrák
azoknál a nőknél, akik cisztáktól, fájdalmas vagy érzékeny emlőktől szenvedtek, a melltartóviselés elhagyása után a tünetek egy hónapon belül eltűntek.

Egy, a European Journal of Cancer-ben (Európai Rák Folyóirat) 1991-ben megjelent cikk szerint a menopauza előtt álló, melltartót nem viselő nőknek csak fele akkora a mellrák rizikója, mint a melltartót hordóknak. Az adatok azt is sugallják, hogy a melltartó kosármérete (és a mellméret) ugyancsak rizikófaktor lehet a mellrákra.

Andreas Moritz feltárta, hogy a japán, Fiji szigeteki és egyéb ázsiai nőknek szignifikáns mértékben megnő az emlőrák rizikója, amikor elkezdenek melltartót hordani.

A melltartó és a fűző lecsökkentheti a melatonin szintet

Japán kutatók azt találták, hogy a melltartó és a fűző 60%-al csökkentheti a melatonin szintet. A melatoninnak rákellenes hatásai vannak. Spanyol kutatók írtak a melatonin szerepéről a mellrák megelőzésében és kezelésében.

Az óvatosságnak semmi hátránya nincs!

Sokunknak azonban nem szükséges várnia, hogy valami olyasmit tegyünk meg, ami ösztönösen nagyon is értelmesnek tűnik. Őszintén szólva, ha az emlőrák riasztó gyakoriságát (a nők 12,3%-a érintett), és a rizikó csökkentése érdekében a különböző testrészek eltávolításának növekvő tendenciáját nézzük, akkor nyitottabbak lehetünk egy kis viselkedés változtatásra.

A következő lépéseket tehetjük meg:

Járjunk melltartó nélkül, amennyit csak lehet.

Ez egyre könnyebb lesz. Amikor az izmok és a szalagok kényszerítve vannak a mell súlyának megtartására, az izomtónus visszatér. Minél többet hordunk melltartót, annál többször kell hordanunk. A mellizmok és szalagok elsorvadnak, amitől aztán kényelmetlen lesz a melltartó nélküliség.

A Besancon-i CHU Egyetemen Jean-Denis Rouillon professzor által folytatott 15 éves francia vizsgálatban azt találták, hogy "orvosilag, fiziológiailag, és anatómiailag az emlők nem profitálnak abból, ha a súlyukat melltartó tartja." Arra is volt bizonyíték, hogy a melltartó elhagyása segít a hátfájás enyhítésében. Rouillon professzor a melltartó hordást "hamis szükségletnek" írja le.

Vegyék le a melltartójukat amint hazaérnek. Ne aludjanak melltartóban. Ha szégyenlősek, amikor kimennek az utcára, akkor próbáljanak kombinét, alsótrikót, vastagabb anyagból készült pólót, vagy melltartóbetétet hordani. Testedzés közben megéri sportmelltartót viselni.

A szoros melltartók és a merevítők korlátozzák a nyirokkeringést, és elősegítik a mérgező salakanyagok bedugulását és stagnálását, amelyeknek pedig a kiválasztással el kellene távoznia. A nyirokerek beszűkülése csökkenti a sejtek oxigén és tápanyag ellátását.

Dr. Michael Schachter állítja, hogy a melltartó és a szoros ruházat lelassíthatja a nyirokkeringést és hozzájárulhat a mellrák kialakulásához.

Dr. John MacDougall azt írta a Lancet magazinban, hogy a szoros melltartók okozta ismétlődő gyulladásoknak szerepe van a fájdalmas emlőciszták és daganatok, hegszövetek kialakulásában, valamint a tejmirigyek eldugulásában, amelyek mind összefüggésbe hozhatók a magasabb emlőrák rizikóval.

George Goodheart, az alkalmazott kineziológia atyja szerint a melltartó fém merevítője "antennahatást" hozhat létre. Egy akupunktúrás pont ismételt nyomása egy fém tárggyal, a májjal, az epével és a gyomorral összefüggő ideg-nyirok reflexpontok hosszú távú stimulációját okozhatja. "Lassan és alattomosan betegít meg" - mondja Dr. John Andre.

A műanyag merevítők épp annyira egészségtelenek, mint a fémből készültek. Sok melltartóban műanyag bevonatú fém merevítő van.

Csúsztassa ki a merevítőt!

Nem kell kidobni a már meglévő drága merevítős melltartókat. Ha a merevítő egyik végén egy apró nyílást vágnak, akkor kézzel ki tudják húzni mindkét kosárból. Valószínűleg azt találják, hogy a melltartó a merevítő nélkül is közel annyira jól tart.
Ha mégis kell melltartó viselés rövid időre, akkor az sportmelltartó legyen!

mellrak.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://eyes.blog.hu/api/trackback/id/tr278064982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása